Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
Tájékoztatása szerint a szakszervezet javaslata egyebek mellett azt tartalmazza, hogy a kollektív szerződés módosításával a MÁV-STARTNÁL különböző munkakörökben dolgozók műszakpótlékát a jelenlegi 30-ról 35 százalékra, illetve 10-ről 15-17 százalékra emeljék. - írja az MTI-Eco
Ugyancsak szerepel a minimumkövetelések között, hogy a MÁV-START-nál dolgozók is kapják meg 2008-ra azt a 6,9 százalékos béremelést, amit más szervezeteknél megkaptak. Ez az arány ugyanis a jegyvizsgálóknál csak 2,9, a többi munkavállalónál pedig 3,4 százalék volt - tette hozzá Barna István. Hangsúlyozta, hogy mindezt 2008. január elsejétől visszamenőlegesen kérik, s ez esetben ők is elfogadják - az ilyenformán megemelt alapbért figyelembe véve - az idei 4,1 százalékos béremelést, de csak akkor, ha ez nem differenciáltan, hanem alapjogon jár mindenkinek.

Barna István nyomatékosította, hogy ezek a minimumköveteléseik, amelyek ha nem teljesülnek ismét kilátásba helyezik a sztrájkot. Közölte, hogy az új típusú sztrájkelképzelések szerint különböző napokon, felváltva délelőtt és délután 3-3 órás munkabeszüntetésekre kerül majd sor, amit csak a sztrájk előtt a munkáltatónak jelentenek be. A VDSZSZ MÁV-START választmánya január 28-án határozott arról, hogy ha nem teljesülnek követeléseik, új taktikai elemekkel folytatják a gördülő sztrájkot.