Németh Lászlóné szerint a tudatos kormányzati tevékenység és a megváltozott vagyonpolitikai szemlélet tette lehetővé az erdőkben rejlő adottságok hatékonyabb kiaknázását. Az elmúlt három évben az állami erdőgazdaságok több mint két és fél ezer kilométer hosszan létesítettek erdei utakat, 40 ezer hektárra tehető az új és felújított erdők területe, és megújult 22 vadászház - ismertette az adatokat a miniszter a fesztivált megnyitó beszédében, amelyről az Nemzeti Fejlesztési Minisztérium kommunikációs főosztálya tájékoztatta az MTI-t.

Németh Lászlóné a kormány és a Magyar Természetjáró Szövetség között a közelmúltban létrejött megállapodásra utalva kifejtette: "az együttműködés célja, hogy a hazai természetjárás ismét elérje korábbi színvonalát, megújuljanak turistaházaink, turistaútjaink, és ezáltal növekedjen a belföldi turizmus".

A tárcavezető kitért arra is, hogy Magyarországon az egy főre jutó húsfogyasztás 70 kilogramm évente, és ebből kevesebb mint fél kilogrammot tesz ki a vadhús. Hozzátette: éppen ezért fontos, hogy bekerüljön a közétkeztetésbe, hogy fogyasztása a következő generációknak már természetes legyen.