Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
Jánosik Lajos kifejtette: a társaság bevételeinek növekedését elsősorban az teszi lehetővé, hogy a nagyobb cégek jellemzően a kiszolgáló személyzet, így például a takarítók és a portások elbocsátásával kezdik a gazdasági recesszió miatt kényszerű leépítéseket. A munka elvégzését pedig külön ezekre a munkákra szakosodott cégekre bízzák.

A cég tulajdonosa ismertette: az építőipari tevékenység és a takarítás mellett üzemeltetési, külterület gondozási, illetve őrző-védőszolgáltatásokat nyújtanak.

A társaság megbízásai között a zöldmezős beruházások, épület-felújítások mellett 2009-ben mintegy fél milliárd forint értékben tervezi oktatási intézmények, iskolák és óvodák bővítését, felújítását és akadálymentesítését.

A cég tevékenységét várhatóan átstrukturálják, de továbbra is megmarad fő tevékenységként a piacvezetőnek mondható takarítás, illetve fontos ágazatként az őrzés-védelem is.

A miskolci központú Jánosik és Társai Kft. 2008. december 31-i mérlege szerint a cég árbevétele meghaladta a 4,1 milliárd forintot, amely 1,1 milliárd forinttal nagyobb, mint az előző évben. A tulajdonos az előző évinél mintegy 400 millió forinttal nagyobb, 4,5 milliárd forintos bevételre számít 2009-ben.

Az 1989-ben alapított cég 250 dolgozót foglalkoztat, és a kiterjedt alvállalkozói körrel együtt további mintegy 1.000 embernek biztosít munkalehetőséget. A vállalat 96 százalékban Jánosik Lajos tulajdonában van, a cég saját tőkéje megközelíti az 1 milliárd forintot.