A Napi Gazdaság hétfői számának cikke

Vidéken még nagyon kevesen indultak el tanszereket vásárolni, sokan várják, hogy a helyi önkormányzatok vagy munkaadójuk mennyivel tudja segíteni az iskolakezdést. Idén is sok helyen szerveznek az iskolák bevonásával olyan tanszervásárt, ahol a legolcsóbb termékekből lesz a legnagyobb kínálat, a kisboltok, mozgó- és piaci árusok pedig akciókkal igyekeznek beindítani az egyelőre álmos piacot.

Domahídi Lászlóné zalaegerszegi üzlettulajdonos szerint évek óta az egyre olcsóbb termékeket keresik, tavaly a vevők legalább 70 százaléka számára az ár volt a döntő. Az elmúlt évről megmaradt készleteiket augusztus elejétől fél áron kínálják, de az idén beszerzett termékek is 25-30 százalékos kedvezménnyel indulnak.

A veszprémi Kónya Ferenc egyik guruló abc-jét alakította át tanszerárudává − szerinte a vevők zöme mind ritkábban vásárol táskát, tolltartót és más drágább cikkeket −, Győrben pedig turkáló is nyílt külföldi és hazai használt iskolacikkekből. Miután az ötlet tavaly bevált, az idén is kinyitottak a jobbára egy hónapig működő balatoni tanszerárudák. Az egyik korábban bezárt keszthelyi büfében árusító Kovács Gabriella szerint a szabadságukat töltő családok egy részének az igényesebb és drágább termékeket is el lehet adni.