A jelenlegi tervek szerint 10 témában összesen 17 emlékérme kerül forgalomba jövőre - derül ki a Magyar Nemzeti Bank és a Magyar Pénzverő tájékoztatásából. Egy arany, hat ezüst és három önálló színesfém emlékérme szerepel a menetrendben, valamint a nemesfém emlékérmék színesfém változatai is kaphatóak lesznek.

"Folytatódnak a korábbi években megkezdett, a gyűjtők körében népszerű emlékérme-sorozatok, egy új, a nyilvános konzultáció alapján várhatóan sikeres sorozat indul a magyar pásztor- és vadászkutyafajták bemutatására. Emellett jeles tudomány- és művészettörténeti évfordulók egyaránt megjelennek az érméken" - közölte a jegybank.

Elsőként január 19-én "Árpád-házi magyar szentek" sorozatba tartozó érme jön, amely Árpád-házi Szent Piroskának állít emléket. Az egyik aranyból készül, névértéke 50 ezer forint, a színesfémből készült verzió névértéke pedig 2 ezer forint.

Emellett emlékérme készül a Himnusz megzenésítésének 175. évfordulójára, de Benczúr Gyula, Eötvös Lóránd, Munkácsy Mihály, Kandó Kálmán emlékére is készül egy-egy érem. A kutyás sorozat a 2 ezer forint névértékű magyar vizslás érmével indul, ez várhatóan 2019. szeptember 30-án jelenik majd meg.