A bizottsági elnök hozzátette: együtt Európáért! Az este nyolc órai urnazárás után közzétett exit poll felmérések szerint a második fordulót Macron, a szocialista kormány volt minisztere nyerte meg a szavazatok 65,5-66,1 százalékával, míg Marine Le Pen, a Nemzeti Front jelöltje a voksok 33,9-34,5 százalékát szerezhette meg - írja az MTI.

Antonio Tajani, az Európai Parlament elnöke Twitter-üzenetében Emmanuel Macron győzelméhez gratulálva kijelentette: "Számítok Franciaországra - amely Európa szívében marad -, hogy vele együtt változtatjuk meg az Európai Uniót, és hogy közelebb visszük azt az európai polgárokhoz".

Tajani üzenetében meghívta a megválasztott francia elnököt az uniós parlament plenáris ülésére, hogy - mint mondta - ott közösen adjanak "valódi válaszokat" az uniós polgároknak. Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke Twitter-üzenetében gratulált a francia választásokon győztes Macronnak.

Charles Michel belga miniszterelnök üzenetében gratulált Macron győzelméhez és kifejezte, örül a Franciaországgal folytatandó közös munkának, hogy Európa új lendületet kapjon.

Az este nyolc órai urnazárás után közzétett exit poll felmérések szerint a második fordulót Macron, a szocialista kormány volt minisztere nyerte meg a szavazatok 65,5-66,1 százalékával, míg Marine Le Pen, a Nemzeti Front jelöltje a voksok 33,9-34,5 százalékát szerezhette meg.