Sok minisztérium osztott prémiumot az év végén a dolgozóinak, de nem mindegyik: a Blikk nem találta nyomát, hogy a Miniszterelnökség, a Belügyminisztérium és a Külügyminisztérium osztott az év végén jutalmat az államtitkároknak. Utóbbinál vélhetően a dolgozókkal együtt kaptak jutalmat a vezetők is: a külügyi tárcánál 686 dolgozó részesült év végi "motivációs juttatásban".

Viszont máshol busásan fizettek a vezetőknek: a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetirodánál ugyanis összesen kéthavi illetményüket kapták meg pluszban az államtitkárok: Kovács Zoltán kommunikációs, Nagy János programirodát vezető államtitkár és Dömötör Csaba miniszterhelyettes előbb motivációs elismerésként, majd jutalomként kapott egy-egy havi fizetést ráadásként, vagyis összesen 2,6 millió forintot kaptak.

A Miniszterelnöki Kormányirodán egyszeri 2 millió forintos, az Igazságügyi Minisztériumban egyhavi miniszteri illetményt utaltak az arra érdemeseknek. Az 1 millió 944 ezer forintos tételt hárman kapták meg a négy államtitkárból.

A Pénzügyminisztériumból csak Banai Péter Benő kapott egyhavi miniszteri fizetést bónuszként, míg a Palkovics László vezette ITM 1,3 millió forintot fizetett a vezetőinek.

Az Agrárminisztériumban összesen 1,15 millió forinttal díjazták a vezetőket, ami 850 ezer forint motivációs elismerésből és 300 ezer forint SZÉP-kártyából tevődik össze - írja a lap. Az Emmi-ben pedig az államtitkárok 350 ezret kaptak Széchenyi Pihenőkártyára.