Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Előbbi április 5-én kerül kalapács alá Hongkongban a Sotheby's tavaszi ékszer- és jádeárverésén. A drágakő 10,10 karátos, tisztaságát tekintve belül tökéletes. A De Beers Millennium Jewel 4 egyike annak az igen ritka 12 gyémántnak, amelyet a bányatársaság mutatott be az ezredfordulón. A kollekcióban 11 kék és egy színtelen gyémánt kapott helyet, de egyedül a 4-es számúnak van ovális alakja.

A másik gyémántot április 19-én bocsátják árverésre New Yorkban. A gyerekszínészként világhírűvé vált Shirley Temple 1940-ben, 12 éves korában kapta az art deco stílusú gyűrűbe foglalt drágakövet apjától, amikor a The Blue Bird (A kék madár) című film forgatására készült. A színésznő 2014-ben bekövetkezett haláláig őrizte a 9,54 karátos mély fantázia kék gyémántot, amelyet apja annak idején 7210 dollárért vásárolt.

2015 novemberében a Sotheby's genfi árverésén aukciós világrekord született, miután egy hongkongi ingatlanmágnás 48,5 millió dolláros összeget fizetett a Blue Moon (Kék hold) nevű gyémántért. Joseph Lau a hétéves kislányának vásárolta meg a 12,03 karátos párnaalakú, belül tökéletes, élénk fantázia kék gyémántot.