A kormány felhívja a belügyminisztert, hogy a nemzetgazdasági és a nemzeti fejlesztési miniszterrel készítsen szabályozási javaslatot annak érdekében, hogy a vezetékes földgázhálózattal nem rendelkező településeken minden háztartás részesülhessen az egyszeri 12 ezer forintos tüzelőanyag-támogatásban - áll a csütörtöki kormányhatározatban, ami a Magyar Közlönyben jelent meg.

A téli rezsicsökkentés kiterjesztéséről Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter beszélt a múlt heti kormányinfón. A miniszter szerint mintegy háromszáz település lehet Magyarországon, ahol nincsen gázhálózat.

A kormány korábban már döntött arról, hogy egymilliárddal, ötmilliárd forintra megemelik a Belügyminisztérium tűzifa-támogatási keretét, amit az önkormányzatok között osztanak szét.

Kormányzati bejelentések szerint a gázzal és távhővel fűtők számláin már jóváírták a 12 ezer forintos állami támogatást. A fűtési költségek csökkentését a rendkívüli hideg időjárással indokolta Orbán Viktor miniszterelnök.

A távhős rezsicsökkentés finanszírozására a kormány szerdán 7,8 milliárd forintot csoportosít át az országvédelmi alapból. Az újabb kormányzati rezsicsökkentés - korábbi bejelentés szerint - összesen 40 milliárd forintba kerülhet.