Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A nagy kánikula és a hetek óta tartó száraz idő miatt Magyarországon egyre több szolgáltató arra kényszerült, hogy ivóvízhasználati korlátozást rendeljen el. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a felhasználók nem tudnak vizet fogyasztani, hanem azt kérik, hogy mellőzzék a locsolást, a gépjárművek mosását.

Ennek oka nem az, hogy nem áll rendelkezésre elegendő mennyiségben ivóvíz, hanem az, hogy az utóbbi években, évtizedekben nem történt bővítés az ivóvízhálózatokon, azonban a lakosság száma nagyon sok helyen megnövekedett, így több vizet fogyasztanak, főleg a meleg nyári időszakban. Emellett a víziközmű rendszerek állapota, az elmaradt pótlások hiánya is hozzájárul a többletfogyasztással járó nyomáskülönbségek jelentkezéséhez.

Lokális jelleggel voltak hálózati problémák, valamint érkeztek a szolgálatással kapcsolatban hibabejelentések, ezek azonban helyi jellegű hálózatot érintő meghibásodások és fennakadások voltak, és mindenhol sikerült orvosolni a problémákat.

A szövetség hangsúlyozza, hogy a Magyarországon szolgáltatott ivóvíz megfelel az európai uniós előírásoknak, jogszabályoknak, a csapvíz az egyik legszigorúbban ellenőrzött élelmiszer, biztonsággal fogyasztható.

Magyarország vízkészletét tekintve kiemelten jó helyzetben van, és azt kérik a lakosságtól, felhasználóktól, hogy a kiemelkedően meleg kánikulai időszakban legyenek figyelemmel a helyi víziközmű szolgáltatók kéréseire.