"Az oltási programban jelenleg oltópontként résztvevő és esetlegesen később bevonásra kerülő fővárosi háziorvosi rendelők és szakrendelők kapacitásainak megerősítésére tíz új, a rendelőktől, szakrendelőktől független oltópontot hozunk létre a betegszállítást nem igénylő oltandók számára, amelyek működtetését a jogszabályi előírásoknak megfelelően vállalja az önkormányzat" - írja Karácsony Gergely a Miniszterelnökségnek küldött levelében, amit a Facebook-oldalán is közzétett.

A fővárosi önkormányzat munkatársai megkezdték az oltást végző egészségügyi szolgáltató kiválasztását, felmérték a feladatok infrastrukturális és humánerőforrás-igényét, előkészítik a szükséges beszerzéseket. A főváros a korábban a tesztelések szervezéséhez fejlesztett időpontfoglaló szoftverét is rendelkezésre bocsátja, ehhez a módosítások programozását megkezdték.

Az oltópontokat az alábbi helyszíneken tervezik kialakítani:

  • Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. 4 telephelyén (Gellért fürdő, Lukács fürdő, Pesterzsébeti fürdő, Széchenyi fürdő): 6 oltópont
  • BMSZKI Szabolcs utcai egészségügyi centrumában: 1 oltópont
  • Városligeti Műjégpálya fogadócsarnokában: 1 oltópont
  • Margitszigeti Palackozóüzem Rendezvényközpontban: 1 oltópont
  • V. kerület Városháza Parkban: 1 (mobil) oltópont
  • Újlipót Sport- és Tehetséggondozó Központban: 1 oltópont

Igény esetén a BMSZKI által működtetett háziorvosi rendelőkben további 2-3 oltópontot tudnának kialakítani.

Nincs ellenzéki, meg kormánypárti oltópont, a kormány vegye igénybe az önkormányzatok által kínált segítséget. Vagy adják oda a vakcinát, hogy megoldhassuk magunk - írja Budapest főpolgármestere.