Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Karácsony Gergely főpolgármester az FKF dolgozóinak az idei 15 százalékos béremelés felett egyszeri 200 ezer forintos rezsitámogatást ajánlott fel, valamint az év végi 120 ezer forintos bónusz sem marad el, mondta városvezető ma reggel az Ecseri úton a hulladék elszállítással foglalkozó munkavállalók előtt.

Hozzátette: ezekről a javaslatokról fognak tárgyalni a budapesti cégek szakszervezeteivel is. Az FKF Zrt. telehelyein október 4-én kedden kezdtek sztrájkba a dolgozók, azóta Budapest több kerületében szünetel a szemétszállítás.

Karácsony Gergely beszélt arról is, hogy Budapest saját bevétele arra sem elég ma, hogy az egekbe emelt áramszámlát kifizesse, arra lenne szükség, hogy a Kukaholding törlessze az adósságát, adja vissza azt a 15 milliárd forintot, amit a budapestiek szemétdíjából elvett - emelte a főpolgármester.

A tárgyalások tovább folytatódnak, azon dolgozunk, hogy helyreálljon a szemétszállítás rendje, és az FKF dolgozói felvegyék a munkát. Karácsony Gergely kiemelte: a szemétszállítás biztosítása a hatályos törvények szerint ma reggeltől a katasztrófavédelem dolga, de ma még ezt nem tudják megoldani teljeskörűen.