Mint ismert, csütörtökön Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter bejelentette, hogy a kormány tovább szigorít a kijárási korlátozásokon és a járványügyi intézkedéseken: kötelező lesz a maszkviselés szabadtéren, bezárják az óvodákat, általános iskolákat (a tavaszi szünet végéig) április 7-ig, a középiskolákban, egyetemeken marad a távoktatás, március 8-tól két hétre bezárnak az üzletek, kivéve az élelmiszerboltok, a patikák, a drogériák és a benzinkutak. Emellett Magyarország kormánya kéri a foglalkoztatókat, hogy mindenhol, ahol lehet, tegyék lehetővé a távmunkát.

Erre reagálva Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere jelezte, hogy egyetért az intézkedésekkel:

A kormány meghozta az egyedüli helyes döntést a lezárással kapcsolatban. Nem lehetett tovább várni, hiszen a mai napon 6000 felett az új fertőzöttek száma, 152 embertársunk életét vesztette. Közben tudom, hogy egyre türelmetlenebbek vagyunk, én is szeretnék már szabadulni, de egyszerűen ezt még nem tehetjük meg. Mindenkit arra kérek, hogy tartson ki és tartsuk egymásban a lelket

- írta a bejegyzésében.

Ebben ismét felajánlotta, hogy a főváros kész segíteni a vakcinációs folyamatot, kijelölnek oltópontokat, hogy minél több fővárosi védettséget szerezhessen.

"Az is nagyon fontos, hogy korlátozó intézkedésekkel párhuzamosan a kormány tegyen meg mindent a veszélybe kerülő egzisztenciák megvédéséért is! Ne várjunk tovább, cselekedjünk, hogy minél hamarabb vége legyen!" - tette hozzá Karácsony.