Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Kizárólag szimbolikusan vezetem a párt parlamenti választási listáját, mivel nem kívánok országgyűlési képviselő lenni - mondta Karácsony Gergely a testület ülését követően.

Az ellenzéki pártok kormányváltása esetén arra készül, hogy főpolgármesterként szövetségben dolgozhat majd az új kabinettel.

Karácsony Gergely szólt arról is, a Párbeszéd listáján nem kapott előkelő helyet a párt két azon politikusa - Szabó Tímea és Dorosz Dávid -, akik az egyéni körzetekben közös ellenzéki jelöltként indulnak.

A Párbeszéd listájának második helyén Szabó Rebeka áll, akit Kocsis-Cake Olivio és Berki Sándor követ.

Nincs feszültség az ellenzéki pártok között, sőt napról napra erősödik az ellenzék egysége - mondta Márki-Zay Péter, az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje az MTI beszámolója szerint. Szavai szerint jobbközép gondolkodású keresztény emberként nem ellentétes az értékrendjével a Párbeszéd programjában szereplő igazságos, szolidáris és zöld Magyarország ígérete.

Nem megszüntetik, hanem igazságossá teszik a rezsicsökkentést. Szemben azzal a 20 százalékos rezsicsökkentéssel és befagyasztással, amelyet Orbán Viktor csinált - fogalmazott Márki-Zay Péter.

Szabó Tímea, a Párbeszéd másik társelnöke, frakcióvezetője elmondta, pártja kormányra kerülése esetén azokat a zöld és baloldali értékeket jelenítené meg minél markánsabban, amelyeket "most páros lábbal tipor el az Orbán-kormány".

Berki Sándor, a Párbeszéd listájának 4. helyezettje a parlamentbe kerülése esetén a roma ügyet képviselné. Azon reményének is hangot adott, hogy a következő kormány nem eszközként, hanem partnerként tekint majd a roma közösségre.

A teljes lista
SorrendNév
1.Karácsony Gergely
2.Szabó Rebeka
3.Kocsis-Cake Olivio
4.Berki Sándor
5.Jakál Adrienn
6.Béres András
7.Szabó Zsolt
8.Szabó Tímea
9.V. Naszályi Márta
10.Barabás Richárd
11.Temesvári Szilvia
12.Erőss Gábor
13.Varga Attila
14.Major Petra
15.Dorosz Dávid
Forrás: Párbeszéd