Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az mRNS-kutatásban elért eredményeivel az orvostudományban új korszakot nyitó magyar biokémikus, az SZTE kutatóprofesszora 2022. január 30-án átvette az osztrák Golden Arrow életműdíjat is – közölte az oktatási intézmény.

Úttörő technológiák fejlesztőit ismeri el a Werner von Siemens Ring Alapítvány. A szervezet „Werner von Siemens Ring” kitüntetésével jutalmazza a BioNTech biotechnológiai cég égisze alá tartozó 4 tudós – Karikó Katalin, Christoph Huber, Uğur Şahin és Özlem Türeci – sikeres mRNS-sel kapcsolatos kutatási eredményeit.

Az orvostudományban új korszakot nyitó mRNS-kutatók, a BioNTech cég négy vezetője életútját röviden ismerteti honlapján a kitüntetést 2022. január 31-én bejelentő Werner von Siemens Ring Alapítvány.

A Szegedi Tudományegyetem kutatóprofesszora, a Pennsylvaniai Egyetem adjunktusa 2013-ban csatlakozott a BioNTech csapatához. E lépésre Karikó Katalint a tudományos eredményeinek a gyakorlatba történő átültetésének vágya, az mRNS-nek a rákos betegségek kezeléséhez való kifejlesztési terve ösztönözte. Eredményei közül kiemelkedő az mRNS módosítása. Karikó Katalin a mainzi biotechnológiai vállalkozás vezető alelnökeként járult hozzá a Covid-19 pandémia megfékezésére hivatott mRNS-alapú vakcinák kifejlesztéséhez.

A „Werner von Siemens Ring” kitüntetésének átadó ceremóniáját 2022 decemberében tartják.

Az mRNS-kutató Karikó Katalin 2022. január 30-án átvette az osztrák Golden Arrow életműdíjat. A magyar biokémikus, az SZTE kutatóprofesszora volt a főelőadója a kitüntetést odaítélő „Vienna Congress.com.sult 2022” bécsi tudományos kongresszusnak.

Az egészséget állította a középpontba az osztrák fővárosban tartott tanácskozás. A Golden Arrow életműdíjat a régió legnagyobb menedzsment- és üzleti konferenciája alkalmából 2006 óta évente ítélik oda azoknak, akik „rendkívüli, látnoki ötleteket valósítottak meg kivételes módon, s lehetővé tették a lehetetlent” – olvasható a rendezvényt bemutató honlapon.