A veszélyhelyzet vége után, augusztus 3-ától indulhat az új parkolási rend a területen, amit évekkel ezelőtt az ott lakók kezdeményeztek a megnövekedett forgalom és a beparkolók tömege miatt.

A változtatást a lakók kezdeményezték még évekkel ezelőtt, mert a beparkoló, nem helyen lakó autósok miatt a környék forgalma többszörösére nőtt és ellehetetlenült a helyiek parkolása. Az előkészített bevezetés a főváros korábbi vezetésének egyoldalú döntése miatt nem történt meg. Az új, 5-ös zóna augusztus 3-ától működik majd oly módon, hogy a helyben lakók és az itt dolgozó közalkalmazottak mentességei és kedvezményei - a kerület többi részével megegyező módon - érvényesülni fognak.

Az új 5. övezet az alábbi út- és utcaszakaszok által határolt terület:

Bogdáni út - Hévízi út - Vörösvári út - Bécsi út - Fehéregyházi út - Kunigunda útja - Rádl árok - Huszti út - Kazal utca - Szentendrei út, valamint a Szentendrei út - Reményi Ede utca - Jégtörő utca - Ángel Sanz Briz út - Reichl Kálmán utca - Gázgyár utca.

A nem ott lakók parkolása időkorlát nélküli 175 Ft/óra díjtétellel lesz lehetséges.

A Kaszásdűlőn lakók a parkolási engedély iránti kérelmeket elektronikusan, személyesen vagy postai úton 2020. június 15-től nyújthatják be. Az ehhez szükséges formanyomtatványok és információk elérhetőek a www.obudaiparkolas.hu oldalon és az Óbudai Parkolási Kft. ügyfélszolgálatán.