Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Margit hídról kollégánk adott friss helyzetjelentést 8 órakor:
A futárok hétfő reggel is tüntetnek a kataszigorítás ellen. A hidat - az autós sávokat - mindkét irányban lezárták, a villamosokat azonban átengedik. Vannak rendőrök is, akik elsősorban a tüntetőket figyelik, emellett a forgalmat irányítják. A tüntetők rigmusokat kiabálnak, jól hallható az "Elég volt" és a "Gyurcsány Viktor" skandálása. A villamosok nem járnak
Autóval Budáról Pestre és vissza egyelőre az Árpád hídon és az Erzsébet hídon lehet átmenni.

Újabb tüntetés Budapesten: Elég volt az utcabálból, fesztiválból, elég volt az influenszer politikusokból! Ezzel a címmel ad helyzetjelentést az Index a július 18-án reggel indult újabb katatüntetésről. Budapesti ételfutárok ismét tüntetést szerveztek, ezúttal reggel 7 órára, a Margit hídra. „Itt az idő, hogy a nép végre a kezébe vegye a sorsát, és akkor és ott tüntessen, amikor és ahol igazán fáj Orbánnak és a kormánynak” – írták posztjukban a demonstrációt szervezők.

Azt követelik, hogy a kormány tervezze újra a katatörvényt, valamint módosítson a rezsicsökkentés részleges eltörlésére vonatkozó szabályokon. A tüntetés miatt várhatóan hatalmas dugók lesznek Budapesten a reggeli csúcsforgalom idején - derült ki a Világgazdaság tudósításából.

A katások szenvedik meg a gazdaság mélyrepülését

A kormány a napokban több fórumon is egyértelművé tette, hogy a rezsicsökkentés átalakításával kapcsolatos részleteken még dolgoznak a szakértők. A kata törvény átalakítását pedig már megszavazta a parlament, azon a kormány már nem tervez változtatni. Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke azt mondta, nem bír el az ország 450 ezer katást, a mostani gazdasági körülmények között - adott hátteret a gazdasági hírportál.

Ria, ria, Hungária! – kiabálták a több száz tüntetőnek támogatásból az egyik elhaladó autóból az Index tudósítása szerint. Autóval érdemes elkerülni a Margit hidat, a tüntetők egy sávot már nem sokkal 7 óra után teljesen elleptek. Ezt megelőzően néhány szerencsés autós még át tud jutni a hídon Pestről Budára.