Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

December 24-én délelőtt még erős széllökések vonultak végig az országon, a kidőlt fák és a leszakadt vezetékek több városban is munkát adtak a szenteste is készenlétben álló tűzoltóknak. Délutánra a szél gyengült, a szokásosnál kevesebb helyre kellett kivonulniuk a tűzoltóknak. Kiskunfélegyházán meghalt egy ember lakástűzben, öten pedig szén-monoxid-mérgezést szenvedtek - kezdi beszámolóját az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

Tegnap összesen 245 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelem műveletirányítási központjaiba. 36 tűzesetnél kellett beavatkozniuk, és 160 műszaki mentést hajtottak végre a tűzoltók. Volt ezek között több lakástűz, Kiskunfélegyházán, a Csáky utcában egy családi ház egyik szobájában keletkezett tűz, a Békés megyei Muronyon egy konyhában kellett oltani, teljes terjedelmében égett egy kétszintes, száz négyzetméter alapterületű családi ház a Heves megyei Kompolton.

Tűz volt egy száz négyzetméter alapterületű családi ház egyik szobájában kedd kora reggel a Somogy megyei Balatonlelle Köztársaság utcájában. A tűzhöz a siófoki hivatásos és a balatonboglári önkormányzati tűzoltókat riasztották, akik megfékezték a lángokat. Kedd délelőtt egy családi ház konyhájában is felcsaptak a lángok a Bács-Kiskun megyei Tiszaalpár Kinizsi Pál utcájában. A tüzet a kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók fékezték meg - írja az OKF.

Emellett teljes terjedelmében égett egy gépkocsi kedden, kora délután az M3-as autópálya Budapest felé vezető oldalán, a 14-es kilométernél.

"Karácsony alatt is kétezer szolgálatban lévő tűzoltó és közel ötszáz jármű van készenlétben, akik riasztást követően 120 másodpercen belül elindulnak segíteni oda, ahol baj van. Egy kis odafigyeléssel elkerülhetjük, hogy ne velük kelljen karácsonyozni" - összegez a katasztrófavédelem.