Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A jövőben félévenként 32 (egész évre 64)  pluszpontot kapnak a felsőoktatási felvételi eljárásban azok a fiatalok, akik az egyetem előtt a honvédségnél szolgálnak. Egy komplex középfokú nyelvvizsgáért eközben 28 pont jár a felvételin. A Honvédelmi Bizottság DK-s alelnöke szerint Benkő Tibor bejelentése arra utal, hogy komoly gondjai vannak a Magyar Honvédségnek - hangzott el az ATV Híradóban.

Légrádi Tamás, a Nyelviskolák Szakmai Egyesületének elnöke szerint nehéz ezt a két területet összehasonlítani, azt ugyanakkor biztosra veszi, hogy a nyelvtudás nagyon fontos a mai fiatalság számára, amit feltétlenül pluszponttal kell honorálni és az egyetemi felvétel követelménye kellene, hogy legyen.

Az ADOM Diákmozgalmnál a híradónak azt mondták: ők a tudás alapú felvételiben hisznek. „Aránytalanul magasnak tartjuk azt a pontot, ami egy olyan egyetem előtti önkéntes katonaságért jár, ami irreleváns tudással, képességekkel és tapasztalattal ruházza fel a diákokat” – fogalmazott a mozgalom szóvivője, Schermann Fruzsina. Összehasonlításképpen megemlítette, hogy az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyekről is csak a releváns tárgyak eredményeit szokták beszámítani a felvételibe „Így nem értjük ez miért ér ilyen sok pontot. Ez lényegében pluszpontokért egy lopakodó sorkatonai szolgálat” – mondta.