Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Arról, hogy ne lehessen politikus háza előtt tüntetni, mert az kellemetlenséget okoz a szomszédoknak és a hozzátartozóknak, először Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter beszélt az EchoTV-ben. Mint mondta, ennek érdekében alkotmánymódosítást is be fognak terjeszteni, aminek "lesz következménye a gyülekezési jogra vonatkozóan is".

Orbán Viktor szokásos péntek reggeli rádióinterjújában szintén arról beszélt, hogy "nem tartozik a szabadsághoz", hogy az otthonában zargassanak egy politikust, vagy bárki mást. Ezért is lesz alkotmányos alapjog az otthon védelme is - mondta a miniszterelnök.

A HírTV ennek kapcsán megkérdezte a Fidesz kommunikációs igazgatóját is, aki elismételte, hogy a Fidesz szerint nem helyes, hogy ha egy politikus háza előtt tüntetnek, mert ez kellemetlenséget okoz a szomszédoknak és a hozzátartozóknak is.

Hidvégi Balázs a HírTV kérdésére kijelentette: közéleti vitákat, akár tüntetéseket is lehet szervezni ezen szempontok figyelembevételével. "Erre irányul a törvény-módosítás, amit majd beterjesztünk" - tette hozzá.

Arra viszont a HírTV szerint nem tudott választ adni hogy a jövőben hol lehet majd tüntetni. Budapesten ugyanis mindenhol vannak magánlakások olyan helyszíneken, ahol korábban tüntetések voltak.

A Kossuth tér környékén is vannak lakások ők is elszenvedik amikor ott tüntetés van vagy hallják ha állami ünnepség van, a Nemzeti Múzeummal szemben is hallják. Az ilyen helyzetekre is vonatkozna? - tette fel a kérdést a tévé riportere.

Erre a Hidvégi csak annyit válaszolt: "nézze a törvény majd ezt egyrészt szabályozza, másrészt az alkalmazásáról szóló rendelet fogja ezeket tisztázni. Nyilván az ésszerűség határain belül kell maradni."

Képünk forrása: Napi.hu/Szabó Zsuzsanna