A képviselőcsoportnak 18 tagja lesz, eggyel több, mint az előző ciklusban, ezzel az Országgyűlés második legnagyobb frakcióját adják.

Minden korábbi, az előző ciklusban szerepet vállalt képviselőjük ismét képviselő lesz. A frakció új tagja Mihálffy Béla - mondta Semjén Zsolt az MTI beszámolója szerint.

Kérdésre a kormány összetételéről elmondta: Rómában, a Ferenc pápánál tett látogatás után szövetségi megbeszélést folytattak Orbán Viktor miniszterelnökkel és áttekintették a következő kabinet szerkezetét.

A miniszterelnök a KDNP-sek teljesítményével elégedett volt, és a KDNP-sek is elégedettek lehetnek a következő kormányban betöltendő helyükkel - mondta Semjén, ki szerint a további bejelentések természetesen Orbán Viktor kompetenciájába tartoznak.

Ahogy megalakul az új kormány, a tanárok igényeivel érdemben fognak foglalkozni, és készek arra, hogy előrelépést tegyenek az ország teherbíró képességének megfelelően - fogalmazott a politikus.

A május 1-jén lejáró élelmiszerár-stopról azt mondta: az intézkedés mind szociális oldalról, mind az infláció leszorítása oldaláról bevált. Szerdán lesz kormányülés, át kell nézni az inflációs számokat, nemzetközi trendeket és ezek alapján a kabinet dönt majd.

A KDNP-frakció négy helyettessel dolgozik majd, Harrach Péter, Vejkey Imre és Szászfalvi László mellett új frakcióvezető-helyettes lesz Nacsa Lőrinc, aki a frakciószóvivői tisztséget is betölti majd. Latorcai János pedig az Országgyűlés alelnöke lesz - mondta Simicskó István.

A frakció tagjai alapvetően ugyanazt a munkát végzik majd, mint az elmúlt négy évben és ugyanazokban a bizottságokban. Várhatóan KDNP-s elnöke lesz továbbra is a mentelmi és az igazságügyi bizottságoknak. Emellett négy alelnöki helyet kértek és valamennyi képviselő bizottsági helyet kap.