A vállalat új gyártó- és tárolóüzemet építtet, illetve új gépsort is beszerez, hogy Magyarországon elsőként kezdjen EPS polisztirol hulladékok újrahasznosításába, feldolgozásába – közölte a cég az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a beruházást a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) Plusz keretében nyert mintegy 1,284 milliárd forint európai uniós támogatással valósítják meg.

A Hőplusz Rendszer Kft. 2020-ban vásárolta meg Kecskeméten a Mindszenti körúton lévő több mint 18 ezer négyzetméteres ipari területet. Az új, EPS polisztirolt gyártó és az EPS polisztirol hulladékot újrahasznosító létesítmény 4400 négyzetméteres lesz, és magába foglalja majd a gyártó-, illetve tárolócsarnokot, valamint az irodákat.

A technológiai fejlesztésnek köszönhetően a cég gyártókapacitása a jelenlegi évi 137 ezer köbméterről 310 ezer köbméterre nő, termékpalettája pedig bővül.

A cég vezetése Magyarországon elsőként hoz létre olyan üzemet, amely újrahasznosítással is foglalkozik, és ezzel nagymértékben hozzájárulnak az ipar, a kereskedelem és a lakossági felhasználás területén keletkező EPS polisztirol hulladékok újrahasznosításához, feldolgozásához, mindezek által pedig a teljes környezetvédelemhez. 

A projektnek köszönhetően a cég új munkahelyeket teremt, jelenlegi 22 fős létszámát 30 főre gyarapítja.

A Hőplusz Rendszer Kft. 2006-ban jött létre, teljes mértékben magyar tulajdonú családi vállalkozásként, majd az elmúlt 17 évben az ország egyik legdinamikusabban fejlődő szigeteléstechnikai és építőanyag-gyártó cégévé fejlődött. A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a vállalat értékesítésből származó nettó árbevétele 2020-ban több mint 1,2 milliárd forint, míg 2021-ben mintegy 1,9 milliárd forint volt. A cég 2020-ban közel 193 millió forint nyereséggel zárt, míg 2021-ben 204 millió forint volt az adózott eredménye.