Szerdán borult lesz az ég. Napközben az ország északkeleti harmadán átmenetileg megszűnik a csapadék, nyugaton valószínű további havazás, másutt havas eső, eső, de a csapadék intenzitása mindenütt gyengül. Az északkeleti szél megélénkül, de nyugaton, majd estefelé északkeleten is megerősödik. Nyugaton gyenge hófúvás is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +5 fok között valószínű, a Tiszántúl keleti felén lesz enyhébb az idő. Késő estére -2 és +3 fok közé csökken a hőmérséklet.

Csütörtökre virradó éjjel jobbára borult lesz az ég, bár északkeleten átmenetileg csökkenhet a felhőzet. Az ország keleti felén és északi megyéiben fokozatosan megszűnik a csapadék, a Dunántúl jó részén és a Délnyugat-Alföldön további havazás várható. A hajnali óráktól kezdve délnyugaton intenzíven is eshet. Az északkeleti szél egyre többfelé megélénkül, több helyen meg is erősödik. A feltámadó szél főként a Duna-Tisza közén és a Dunántúl nyugati és déli részein hordhatja a havat. Késő este -2, +3, hajnalban 0, -4 fok között alakul a hőmérséklet.

Csütörtökön az ország nagy részén egész nap borult lesz az ég, de északkeleten kora délutánig vékonyabb, időnként szakadozott felhőzet várható. Az ország északkeleti negyedén csapadék nem valószínű. Másutt havazásra számíthatunk - napközben délnyugat felől egyre nagyobb területre kiterjedően -, a Dél-Alföldön helyenként havas eső, eső is eshet. Az északkeleti, északi szél megélénkül, a Nyugat-Dunántúlon és északkeleten megerősödik, előbbi területen hófúvások alakulhatnak ki. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -4, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában -2 és +4 fok között várható, de a Tiszántúlon 5, 7 fokra lehet számítani.

Pénteken kezdetben mindenütt borult lesz az ég, majd délutántól északkeleten vékonyodik, szakadozik a felhőtakaró. Északkelet kivételével reggel még többfelé várható havazás, a Dél-Alföldön havas eső, eső is lehet, majd napközben a csapadék délnyugat felé szorul vissza. Az északkeleti szél többfelé megerősödik, helyenként hófúvásra kell számítani. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +1 és -4, a legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +6 fok között alakul, a Nyugat-Dunántúlon lesz a hidegebb, a Tiszántúl keleti felén az enyhébb idő.

Szombaton éjszaka az ország nagy részén, reggel, délelőtt, délnyugaton is csökken a felhőzet, több órára kisüt a nap. Délnyugaton reggel még gyengén havazhat, majd csapadék nem valószínű. Az északi, északkeleti szél megélénkül, az ország északkeleti felén megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és -10, a legmagasabb nappali hőmérséklet +2 és -3 fok között várható.

Vasárnap változóan felhős időre számíthatunk több-kevesebb napsütéssel. Néhol hózápor kialakulhat. Az északkeleti, északi szelet többfelé erős lökések kísérik, helyenként hófúvás várható. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -7 és -13 fok között alakul, de a havas, gyengén felhős, szélvédett tájakon -15 fok alá hűl a levegő. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és -6 fok között valószínű.

Hétfőn erősen megnövekszik a felhőzet, és szórványosan valószínű havazás. Az északkeleti, északi szelet többfelé erős lökések kísérik, helyenként hófúvás várható. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -8 és -14 fok között valószínű, de a havas, gyengén felhős tájakon -15 fok alá hűl a levegő. A legmagasabb nappali hőmérséklet -3 és -8 fok között várható.

Kedden többnyire erősen felhős vagy borult időre van kilátás. Többfelé várható havazás. Az északkeleti, keleti szelet helyenként erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -6 és -11 fok között várható, de a havas, gyengén felhős tájakon -15 fok alá hűlhet a levegő. A legmagasabb nappali hőmérséklet -2 és -8 fok között valószínű.

A kép forrása: Pixabay