Az első fokú ítéletet súlyosítva három év végrehajtandó szabadságvesztésre ítélt és három évre eltiltott a közügyektől a Fővárosi Ítélőtábla két járási hivatali vezetőt, akik csúszópénzt fogadtak el egy földhivatali eljárás befolyásolásáért – közölte a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség.

A két vádlott a szabadságvesztés felének letöltését követő napon bocsátható feltételes szabadságra.

A Központi Nyomozó Főügyészség 2020 februárjában emelt vádat egy észak-magyarországi járási hivatal két vezetője ellen korrupciós bűncselekmény miatt, mert

a hivatalnokok 2018 második félévében egy autópálya-építkezésben érdekelt cég vezetőjétől 4 milllió forint csúszópénzt kértek azért, hogy a földhivatali eljárást jogellenesen befolyásolják.

A Fővárosi Törvényszék tavaly októberi ítéletében mindkét vádlottat bűnösnek mondta ki hivatali vesztegetés társtettesként elkövetett elfogadása bűntettében, és mindkettőjüket 2 év, 5 évre felfüggesztett szabadságvesztéssel és 4 millió forint pénzbüntetéssel sújtották, és 3 évre eltiltották a kormánytisztviselői foglalkozástól.

A Fővárosi Ítélőtábla jogerős döntésével az első fokú ítéletet 3-3 év végrehajtandó szabadságvesztésre súlyosította, és ugyanennyi időre tiltotta el a vádlottakat a közügyek gyakorlásától.

Magyar igazságügyi reform: előrelépés, de nem nyit meg minden kaput

Magyarország várja az Európai Bizottság írásos válaszát az igazságügyi reformcsomaggal kapcsolatban – erősítette meg Navracsics Tibor területfejlesztésért és uniós forrásokért felelős miniszter a Ludovika Fesztiválon hétvégén. A tárgyalások jelenlegi állásából valószínűsíthető, hogy a nyárnál előbb nem jut uniós forrásokhoz hazánk. Bővebben>>>