Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A közlemény szerint a megállapodás végrehajtásának csúsztatása közben a cégek tovább tárgyalnak az Igazságügyi Minisztériummal, amelynek szabályozó szervként több kérdése is van a tervezett együttműködés kapcsán.

A Google hasonló közleményt publikált, amelyben azt írja, hogy a megállapodás júniusi megszületése idején úgy döntöttek, hogy azt csak októberben kezdik megvalósítani. Ám, mivel a tárgyalások még nem fejeződtek be, az a közös döntés született, hogy az egyeztetések alatt nem fognak hozzá az együttműködési alku teljesítéséhez.

A késés az ügyhöz közeli forrásra hivatkozó Reuters szerint várhatóan nem tart tovább egy hónapnál. A trösztellenes megfontolásokból vizsgált kooperáció elhalasztása nem tűnik kedvező jelnek a két cég számára. A két netes óriás közötti megállapodás a hirdetési tartalmak és felületek megosztott használatáról szól, ám éppen a hirdetők idegenkednek tőle, magasabb áraktól tartva.

A Google részesedése a netes keresők piacán 63 százalék, a Yahoo nem éri el a 20 százalékot sem. Az ügylet az általános vélekedés szerint a Microsoftnak a Yahoo felvásárlására vonatkozó erőfeszítéseit volt hivatott kivédeni.