A Sirius Hotel épülete összesen tizenegyezer négyzetméter alapterületen fekszik. 128 elegáns szobát, valamint lakosztályokat alakítottak ki a legújabb szállodában. Hét medence, valamint tíz szauna attrakciós wellness kínálatával készülnek a szezonra. Két étterem, három bár is várja majd az ide érkező vendégeket – számolt be róla a hirbalaton.hu.

„A város számára reméljük, hogy még több vendéget, még több családot, még több gyerekeket, felnőtteket jelenthet, az biztos. Mind vendég szempontból, és szerintem dolgozók szempontjából is. Hatvanöt fős személyzettel fogunk indulni, úgyhogy bízunk benne, hogy egy kicsit a munkaerőpiacnak is itt a környéken jót fog tenni majd” – mondta Bihari Dávid szállodaigazgató.

Az avatóünnepségen Manninger Jenő, Keszthely polgármestere köszönetét fejezte ki azoknak, akik hozzájárultak az újabb szálloda létrehozásához. A Sirius Hotel a Kisfaludy-programnak köszönhetően épül meg Keszthelyen.

A Helikon hotellel megerősödve én azt gondolom, most már Keszthely is elmondhatja, hogy vannak megfelelő szállás- és férőhelyei. Programjaival a város is együttműködik a szállodákkal, hogy minél több vendég legyen, és élettel teljen meg ez a part

– jegyezte meg a városvezető.

A wellness részleg és az étterem várhatóan nem csak a szállóvendégeknek lesz nyitott. Az épületet körülvevő területen parkolókat építettek, és a Balaton-parthoz méltó zöldövezeti zónákat alakítanak ki a későbbiekben.