Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Eddig nem látott nagyságrendű forrás áll rendelkezésre az elkövetkező évek kerékpáros fejlesztéseire - mondta Révész Máriusz, a kerékpározás és az aktív kikapcsolódás fejlesztéséért és népszerűsítéséért felelős kormánybiztos a napilapnak az MTI híre szerint.

Csak a jövő esztendőre uniós keretből hat-hét milliárd forint garantált, hazai forrásból pedig tizenegymilliárdot különítettek el infrastruktúrabővítésre. Ezenfelül rendelkezésre áll 8,5 milliárd forintos uniós forrás a fővárosi fejlesztésekre, valamint a területi operatív programokból pályázható pénzek is, amelyeket a települések igényelhetnek meg a megyéken keresztül. Mindent összevetve, a következő években mintegy százmilliárd forint jut úthálózat-fejlesztésre - közölte Révész. (A bicikliutak egy részét már meglévő utakon jelölik ki, így kérdés, mire költenek el 2019 végéig százmilliárd forintot - a szerk.)

Kulcsfontosságú a Duna menti kerékpárút megépítése, a balatoni "bringakör" megújítása, Budapest és a Balaton összekötése, majd ennek folytatása az Eger-Tisza-tó-Hortobágy-Debrecen vonalon, valamint az észak-magyarországi rész fejlesztése - olvasható a napilapban.

A kerékpáros fejlesztési célokat 2027-ig meghatározó összefoglaló stratégiai terv is készül a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumban működő kerékpáros főosztályon szakmai szervezetekkel közösen, amit várhatóan a jelenlegi kormányzati ciklusban elfogadnak.

Kép forrása: Napi.hu/Szabó Dániel