Egyre hosszabb ideig lesz napsütéses, kevéssé borult idő kedd este, a Dunántúlon többnyire derült idő várható. Mindeközben keleten erősen felhős idő várható, esőre, záporra, zivatarra is számíthatunk, néhol felhőszakadással, jégesővel. Az éjszaka csak délnyugaton valószínűek felhősebb, csapadékosabb időszakok, de a Tiszától keletre is fokozatosan felszakadozik majd a felhőzet.

Szerdán a Dunától keletre gomolyfelhős, napos idő várható, a Dunántúlon lesz több a felhő, ott záporok, zivatarok alakulhatnak ki, néhol felhőszakadás is lehet. A Dunától keletre kisebb a csapadék esélye. Az északnyugati, nyugati szél éjszakára mérséklődik, holnap főként az északi országrészben élénkülhet meg. Zivatarokban viharos széllökés is előfordulhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10, 18 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 21, 28 között várható - írja a Met.hu.

Nem sokat változik az időjárás csütörtökön sem: délelőtt a Dunántúlon, délután már országszerte lehetnek apróbb záporok. A Dunántúlon estére felerősödhet az északnyugati szél. A legmagasabb hőmérséklet 22 és 26 fok között alakul, délen és keleten lesz melegebb.