A projekt támogatására hozott kormányhatározat kedden jelent meg a Magyar Közlönyben, a kétmilliárd forintot a rendkívüli kormányzati intézkedések terhére biztosítják. Az elszámolásra és a fel nem használt pénz visszafizetésére december 15-i határidőt írt elő a kabinet.

Az összesen 24 milliárd forintos beruházás költségeinek nagy részét az Európai Unió operatív programjaiból kívánják előteremeteni - nyilatkozta az intézmény rektora, Patyi András korábban az MTI-nek.

A közszolgálati egyetem január 1-jével a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem, a Rendőrtiszti Főiskola és a Budapesti Corvinus Egyetemből kiváló Közigazgatás-tudományi Kar átalakulásával jött létre. Jelenleg három helyen működik Budapesten: a központ, valamint a Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar a Hungária körúton, a Zrínyi Miklós Laktanya és Egyetemi Campus területén helyezkedik el, a rendőrtiszti képzés a XII. kerületi Farkasvölgyi úton zajlik, a Közigazgatás-tudományi Kar pedig a XI. kerületi Ménesi úton van.

A kormány döntése alapján azonban az egyetem nagy részét - a Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar kivételével - a jövőben az egykori Ludovika-campuson, a XIX. században és a XX. század első felében működő katonai felsősoktatási intézmény ma nagyrészt üres, elhagyatott területén, az Orczy park környékén helyezik majd el. Az átköltöztetés első ütemét a 2012 és 2015 közötti időszakra határozta meg a kabinet, az új campus építése és elfoglalása így szakaszos lesz.

Az első változás 2013 végére várható, amikor az egyetem központja, több tanszék és a központi könyvtár a Ludovika főépületébe költözik. Ezt követően új épületek is létesülnek, több meglévőt pedig felújítanak, s ezekbe költözhet majd a Rendészet- és a Közigazgatás-tudományi Kar, számos sportlétesítmény és kollégium.

QP | Quality Placement