Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az egészségügyből hiányzó dolgozók, orvosok és szakdolgozók szakmánkénti és megyénkénti számát, valamint a külföldre távozottak létszámát firtatták Balog Zoltán emberi erőforrás miniszterhez írott kérdésükben Heringes Anita és Gúr Nándor MSZP-s képviselők.

A Rétvári Bence államtitkár által jegyzett veretes válasz ezúttal sem okoz csalódást, nézzük csak:

"Kormányzásuk ideje alatt Önök 6 ezer egészségügyi dolgozót fosztottak meg a munkájától, és elvettek egy havi bért minden egészségügyi dolgozótól, így az egészségügy humánerőforrás helyzetéért való aggodalmuk hiteltelen és nem más, mint kampányfogás, egy reménytelen helyzetben lévő párt kétségbeesett próbálkozása."

A további részleteket a múlt bűneiről, a Fidesz sikereiről és arról, hogy mit gondol Rétvári a jövőről itt olvashatják.

A válsz végén az is kiderül, nincs olyan jogszabály, ami megyénként meghatározná a szükséges egészségügyi intézményi létszámot, így erre vonatkozó adatgyűjtés sem létezik. Úgy tűnik, a - valójában be nem tartott - szakmai minimumfeltételekben meghatározott létszámigények és azok valós adatokkal való összevetése, majd az eredmény összesítése, a kérdés kapcsán fel sem merül.

Ha a magyar egészségügy nemzetközi mércével mért eredményeire lenne kíváncsi, arról itt tájékozódhat, ha netán a magyar statisztikákat is szívesen böngészné, azt itt teheti meg.

Képünk forrása: Shuttestock.