Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A kormány annak érdekében módosította a rendeletet, hogy minden jogkövető vállalkozás megkaphassa az állami támogatás maximális összegét, valamint, hogy a hagyományos, nyerstej-automaták továbbra is kiszolgálják a friss, termelői tejet kedvelő fogyasztókat

A PM szerint a felkészülés jó ütemben halad: június 27-ig ugyanis már több mint 20 ezer automatába be is szerelték a felügyeleti egységet.

A zökkenőmentes átállás érdekében, illetve az érintett piaci szereplők visszajelzése szerint kedvezőbbé váltak a szabályok. Így például a nyerstej-értékesítő automaták egészen addig, amíg el nem avulnak, tovább üzemelhetnek, de csak akkor, ha a vállalkozó a Magyar Postával 2018. június 30-ig szerződést kötött, és megállapítható, hogy az automatába az afe nem szerelhető be.

A kormány mindent megtesz annak érdekben, hogy a jogkövető vállalkozások a támogatás teljes összegét megkaphassák. A 120 ezer forintos állami támogatás összegébe ezért a július 1-je utáni időszakra vonatkozó felügyeleti szolgáltatási díj is beleszámíthat, feltéve, ha az erről szóló számlát november 30-ig kiállították.

A támogatás akkor is jár, ha az afe telepítése 2018. július 1-e előtt megkezdődött, de valamilyen műszaki jelegű hiba miatt nem fejeződött be a határidőre. Mindezt egy úgynevezett üzembe helyezési adatlap igazolja, amely a műszaki probléma megnevezésén túl a vállalkozó és a Magyar Posta aláírását tartalmazza, de a támogatás ebben az esetben is csak akkor jár, ha az afét legkésőbb szeptember 30-ig telepítik az automatába.