A szociális ellátásban a héten befejezik a koronavírus oltások beadása. Orbán Viktor a Kossuth Rádióban elmondta, eddig kétmillió körül regisztráltak, hétfőn indul az új szakasz, és elkezdik behívni azokat, akik jelezték, hogy oltakoznának.

Orbán szerint még mindig a kelleténél kevesebben regisztráltak, biztatott mindenkit, hogy jelentkezzen. Ő maga is beoltatja magát, és a kínai vakcinát fogja kérni. Erről hamarosan megszülethet a szerződés.

Várhatóan 880 ezer embert tudunk beoltani márciusban, ezt megkétszerezhetjük a kínai szállítmánnyal. Húsvétra nagyon más helyzet lesz, akkor már komolyabban mérlegelni lehet a lazításokat, de ez még korai.

Orbán kérte a rendőröktől, hogy ne tartóztassanak le senki, aki kinyitná a tiltásokkal szemben a kocsmáját, éttermét. A kormányhoz eljutott a vendéglátóipar kritikája a támogatások miatt, ezeknek felgyorsításáról döntött a kormány.

Ha nincs erőszak amit meg kellene fékezni, akkor csak szabálysértésről van szó. De kéri a türelmetlen embereket is és a vendéglősöket is, hogy ne tegyék, mert másokat is veszélybe sodornak.

A hatóságok a szabályokat be fogják tartatni, 150 ezer és egymillió forintra meg fogják bírságolni, akár utólag is a szabálysértők, a vendéglőket fél évre bezárják, vagy akár egy egész évre, és eltiltják az üzemeltetőket.

Higgyék el, nem éri meg

- mondta Orbán.

Döntött a kormány 6 ezer milliárd forintnyi tételről a gazdaság újraindítási alapból.

Együttműködünk az EU-val, legszorosabb szövetségben: ilyen a gazdaság digitalizálása,a és kizöldítése.

Kilenc terület között osztották szét a forrásokat, a legnagyobb nyerte a felsőoktatás lesz. Egy nagy egyetemfejlesztési program indul, amire eddig még nem volt példa, csak erre 1500 milliárd forintot költenek.

Hamarosan újabb jelentős tételekről születhetnek döntések.