A Magyar Közlönyben megjelent határozat a budapesti, a szegedi és a tatabányai sportcsarnokok építéséhez szükséges többlet forrásokról rendelkezik.

A kormány a 2022. évi magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság sikeres megrendezése érdekében az új budapesti multifunkcionális sport- és rendezvénycsarnok megvalósításához szükséges további 5,4 milliárd forintot hagyott jóvá. Tavaly júliusban egy akkori kormányhatározat 101,5 milliárd forintban rögzítette az építési költséget. Ehhez járul most további 5,4 milliárd forint.

A csarnok üzemeltetési költségeit július 31-ig kell megvizsgálnia a Miniszterelnökséget vezető-, továbbá a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszternek. Az ő feladatuk javaslatot tenni az üzemeltetőre is.

A szegedi kézilabdacsarnok építéséhez további 4,6 milliárd forintot hagyott jóvá a kormány. Ennek az előkészítésére 5 milliárd, míg az építésére 16,2 milliárd forintot hagyott jóvá korábban a kormány.

A tatabányai multifunkciós csarnok építésére további 1,8 milliárd forint fordítható, a mintegy 20 milliárdon felül. Ehhez járul még a Tatabánya-Vértessomló összekötőút felújítása, további 3,2 milliárd forintért.

A kormány mostani döntése szerint a 2022. évi férfi kézilabda Európa-bajnokság rendezésére legfeljebb 2,86 milliárd  forint fordítható.