Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A kormány még tavaly ősszel döntött arról, hogy a 2022. évi magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokságra épüljön új kézilabda csarnok Szegeden és Tatabányán is. A most megjelent Magyar Közlöny kormányhatározata utasítja a pénzügyminisztert, hogy azonnal utaljon át a szegedi csarnokra 11 milliárd 285 millió, a tatabányaira pedig 13 milliárd 386 millió forintot. Mindkét összeg az idei költségvetés kiemelt beruházások fejezetét terheli.

A 2022-es férfi kézilabda Eb-re tervezett három új sportcsarnokot a Market, a WHB és a Fejér-B.Á.L. építheti fel több mint nettó százmilliárd forintért. A hirdetmény nélküli közbeszerzéseken csak az ajánlattételre felkért cégek tehettek ajánlatot. Emiatt korábban Szabó Tímea párbeszédes képviselő kartellezés gyanújáról beszélt.

Egy másik határozatában a kormány az idei büdzsé Miniszterelnökség fejezetében szereplő, határon túli magyarok programjainak támogatása keretében, a nemzetpolitikai tevékenység támogatására hagyott jóvá 1 milliárd 26 millió forintot.