"Gratulálok! Büszkék vagyunk a szakmunkásainkra" - fogalmazott bejegyzésében a kormányfő. Orbán Viktor (vagy legalábbis a miniszterelnök Facebook-oldalának kezelője) belinkelte a faipar.hu weboldal cikkét, amely szerint László Attila bútorasztalos 1. helyezést ért el, így megszerezte az első aranyérmet Magyarországnak a Worldskills versenyeken. Egyben László Attila lett a magyar csapat legeredményesebb versenyzője, így kiérdemelte a "Best of Nation/Nemzet legjobbja" érmet is. Ugyanakkor Mózer Gergely épületasztalos magas pontszámának köszönhetően "Medallion for Excellence/kiválósági éremben" részesült - közölte a faipar.hu.

Az MTI kiküldött tudósítójának hétfői jelentése szerint aranyérmet szerzett László Attila a bútorasztalos, ezüstérmes lett Csongrádi Dávid az informatikai hálózati rendszergazda kategóriában a Sao Paulóban megrendezett szakmák olimpiáján, a WorldSkills versenyen. Kiválósági érmet vett át a Zilahi Krisztián és Balázs Dávid alkotta mechatronikai csapat, Kunfalvi Melinda virágkötő és Mózer Gergely épületasztalos az 500 pont feletti teljesítményért.

A WorldSkills fiatal szakemberek világversenyén augusztus 11. és 16. között 63 ország több mint 1200 versenyzője mérte össze tudását 50 versenyszámban, Magyarországot 13 szakmában 14 szakember képviselte, az eredményt helyi idő szerint a vasárnapi záróünnepségen hirdették ki.

QP | Quality Placement