Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Idén az első öt és fél hónapban már több mint hárommillió kilométert autóztak össze az állami vezetők, ami egy főre átlagosan 17,5 ezer kilométer - derül ki képviselői kérdésre adott minisztériumi válaszokból, amelyekről a Blikk számolt be.

Ez azt jelenti, hogy egy átlagos munkanapon több mint 150 kilométert utazik minden egyes miniszter, államtitkár, helyettes államtitkár, vagyis nagyjából ­oda-vissza megtehetik a Budapest-Gyöngyös távolságot naponta.

A legnagyobb autósok a földművelésügyi tárcánál, a Miniszterelnökségnél és a Külügyminisztériumnál találhatók. Az agrártárcánál pár kilométer híján eléri a húszezer kilométert az átlagos futásteljesítmény, vagyis napi szinten több mint 170 kilométert autózhatnak ott a vezetők.

A legtöbb üzemanyagot a miniszterelnökségi autók füstölik el, május végéig már több mint 15 millió forintot fizettek benzinre és dízelolajra, vagyis egy ottani vezető átlagosan 528 ezer forintért tankolt az év első öt hónapjában.

Máshol sem igazán fogták vissza magukat az állami vezetők, a lap számításai szerint mintegy százezer forintot tesz ki a havi üzemanyagszámla.

A legtöbb állami vezető Skoda Superbbel furikázik, összesen 123-at használnak. Az Octavia a helyettes államtitkároknál kezd terjedni, 9 darab van belőle. Passatból és Ford S-Maxból öt-öt példány van. A miniszterek révén pedig megjelentek a kisbuszok is, 4 VW Multivan szerepel az állami flottában. A korábban nagy kedvencnek számító Audikból már csak egyetlen hírmondó maradt.