Kevéssé felhős időjárással kezdődhet a csütörtök, túlnyomóan napos időre számíthatunk. Majd északnyugat felől megnövekszik a felhőzet, és délutántól kezdetben északnyugaton, majd másutt is lehet eső, néhol havas eső, a hegyekben hó. Reggelig az északnyugati szél többfelé erős, az Észak-Dunántúlon néhol viharos lesz, majd csütörtökön napközben a délnyugatira forduló szél gyakran megerősödik - idézi az MTI az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentését.

Eszerint csütörtökön a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +1 és -5 fok között valószínű Magyarországon. Az Időkép szerint délután több helyen - főleg északon - havazhat is. A síelőknek viszont nincs sok okuk reménykedni.

A Met.hu szöveges figyelmeztetése szerint a nyugati országrészben akár 60-65 kilométer/órás széllökések is lehetnek.

Pénteken túlnyomóan esős időjárásra van kilátás, de közben elkezd hűlni a levegő hőmérséklete: míg nappal még 3 és 9 fok közötti értékek várhatók, addig este az ország legnagyobb részén 1 fok alá esik a hőmérséklet. Kivételt a délnyugati, nyugati területek jelentenek.

Jelentősebb hóra csak vasárnap van kilátás.

Ez várható Európában

A Brit-szigetektől északra markáns ciklon örvénylik, amelynek hatására Észak- és Közép-Európa nagy része fölött erősen felhős vagy borult az ég, és többfelé esik az eső, havas eső, a keleti tájakon havazik. Ugyanakkor Nyugat-, Délnyugat-Európa fölé anticiklon nyúlik be, emiatt arrafelé szakadozottabb a felhőzet, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, a magasnyomás peremén helyenként zápor, északabbra hózápor fordul elő. A Kelet-európai-síkság keleti területei fölött továbbra is sok a felhő, szórványosan havazik. A legmagasabb nappali hőmérséklet szárazföldünk északkeleti felén általában 0 és -10, középső tájain 2 és 10 fok között változik. A legenyhébb idő délen, délnyugaton van, ahol a kora délutáni órákra 11 és 17 fok közé melegszik fel a levegő. Csütörtök estig a Kárpát-medence időjárását eleinte hideg-, majd melegfront határozza meg - írja az MTI.

A fotó forrása: Shutterstock.