A kormany.hu-n megjelent az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) októbertől kinevezett, sportért felelős államtitkárának vagyonnyilatkozata. Sávolt-Szabó Tünde 41 éves sportjogász - aki korábban sportoló volt, olimpiai ezüstérmes úszó - a honvédelmi miniszterré kinevezett Simicskó Istvánt követi az államtitkári poszton.

Az államtitkár orvos férjével együtt három gyereket nevel. Sávolt-Szabó Tünde tulajdonosa egy II. kerületi családi háznak és egy irodahelyiségnek, valamint haszonélvezeti joga van egy nyíregyházi lakáson. Tulajdonosa 2010-től egy Nissan Qashqai személygépkocsinak.

A II. kerületi 825 négyzetméteres ingatlannak, amelyen egy 177 négyzetméteres lakóház áll, 3/8-ad arányban tulajdonosa 2010-től az államtitkár. A szintén II. kerületi, 44 négyzetméteres, társasházban lévő irodahelyiségnek 2014 óta tulajdonosa, míg a nyíregyházi, 52 négyzetméteres társasházi lakásnak 2001 óta haszonélvezője.

A családi tulajdonban lévő Serve Kereskedelmi és Sportmenedzser Bt.-ben kültagként 20 százalékos részesedéssel rendelkezik.

A volt sportoló államtitkár havi bruttó 133 ezer forintos olimpiai életjáradékban is részesül a Magyar Olimpiai Bizottságtól.

Vagyonnyilatkozata szerint nincs tulajdonában értékes műalkotás, gyűjtemény vagy vagyontárgy, és nincs értékpapírban és takarékbetétben elhelyezett megtakarítása. Tartozása viszont van pénzintézettel szemben: 12 millió forint.

Államtitkári kinevezésével szünetelteti az ügyvédi munkáját.