Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Béremelésről, a sürgősségi osztályok ellenőrzéséről, és kollegiális szakmai támogatási rendszer kialakításáról, valamint a vérkészítmények drágulásáról is szó esett a Magyar Kórházszövetség kongresszusának utólagosan titkosított egészségpolitikai fórumain -  derül ki a medicalonline.hu szakportál tudósításából.

Az eredetileg nyilvánosnak meghirdetett rendezvényt utólagosan minősítették zártnak, ám erről az újságírókat elfelejtették értesíteni. Így a már a teremben helyet foglaló újságírót biztonsági őrrel vezettették ki, a még befelé tartót pedig egyszerűen be sem engedték oda, ahol a portál információi szerint Horváth Ildikó államtitkár a készülő egészségügyi bértáblákról, egy több lábon álló fejlesztési koncepcióról beszélt jelenlévőknek. Utóbbi alapját a egészségfejlesztés és prevenció mellett a hatékony diagnózisalkotás, és a lakóhely közeli ellátások, valamint a rehabilitáció fejlesztése adja majd.

Kiszivárgott az is, hogy az államtitkárság négy -  alapellátási, népegészségügyi, humánerőforrás-fejlesztési, valamint az egészségügyi finanszírozási és ellátásfejlesztési -  program részletes kimunkálásán dolgozik.

A fórum résztvevői a portál szerint meglehetősen szkeptikusan nyilatkoztak az elhangzottakról, összességében úgy vélték, hogy nem egyértelmű, nem definiált, és nem nyilvános elképzelések mögött semmi nincs. Kásler régóta beharangozott "átfogó ágazati programjának" tartalma továbbra is ismeretlen, így a hangzatos bejelentéseket sem tudják komolyan venni - mondták a szakportálnak, megjegyezve, hogy a kórházvezetők leváltásának folyamatos lebegtetése bizonytalanságot szül, ami rányomja a bélyegét a betegellátásra.

Részletes egészségügyi stratégiai programot eddig csak a Magyar Nemzeti Bank és a  Pénzügyminisztérium tett le az asztalra, az ágazatot felügyelő miniszter terveit továbbra is homály fedi.