Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Magyar Közlönyben ma megjelent kormányrendelet szerint a Kossuth téri beruházással összefüggőnek kell tekinteni mindazokat a hatósági ügyeket, amelyek a projekt megvalósításához közvetlenül szükségesek. Ebbe a körbe tartoznak az érintett ingatlanokon álló közterületi szobrok bontásához és azok ugyanott vagy máshol való felállításához szükséges döntések is, továbbá mindazok, amelyek a Kossuth Lajos tér csillapított forgalmú övezetté alakításával kapcsolatosak.

A rendelet egyúttal kijelöli a fenti ügyekben eljáró hatóságokat. Tállai András belügyi államtitkár áprilisban, a kiemelt beruházásokról szóló törvény módosításakor a parlamentben arról beszélt, hogy a kormány az elmúlt években átlagosan öt-hat beruházást sorolt ebbe a körbe, idén pedig eddig két projekt került fel a listára, a lágymányosi Tüskecsarnok és az Erkel Ferenc Színház felújítása.

Egy beruházás kiemeltté nyilvánítása azért lényeges, mert ilyenkor a kérelmeket soron kívül kell elbírálni, az ügyintézési határidő pedig legfeljebb két hónap, sőt bizonyos esetekben ennél is rövidebb.

A Kossuth tér újjáépítésének generáltervezői feladatait a Középülettervező Zrt. (Közti) végzi el nettó 502 millió forintért.