Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Elhagyhatta a börtönt a Fidesz korábbi országgyűlési képviselője, Mengyi Roland - írja a 24.hu. A jogász végzettségű Mengyi, aki 2010 és 2018 között két cikluson át volt Borsod-Abaúj-Zemplén megye egyik egyéni képviselője, azért került börtönbe, mert segítséget nyújtott volna egy több száz milliós uniós támogatás lenyúlásához, és 10 millió forintot kért azért, hogy a vele kapcsolatban álló vállalkozók nyerjenek a pályázaton.

A Voldemort néven is elhíresült Mengyire a 2019-ben született jogerős ítélet négy év letöltendő börtönbüntetést szabott ki különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, bűnszövetségben elkövetett költségvetési csalás bűntettének kísérlete és más bűncselekmények miatt. 2020. január közepén vonult be a kecskeméti büntetés-végrehajtási intézetbe.

A volt fideszes képviselő a kirótt négyéves büntetésből mintegy 22 hónapot töltött rács mögött. A kiszabott börtönbüntetés időtartamának a harmada jó magaviseletre tekintettel elengedhető, és ezen felül még legfeljebb 10 hónapnyi reintegrációs őrizet is adható azoknak, akiknek nem erőszakos bűncselekmény miatt kell ülniük, és öt évnél rövidebb a szabadságvesztésük. Így összességében Mengyi esetében a négyéves büntetés éppen 22 hónapra redukálható.

A  24.hu sajtómunkásai régi telefonszámán érték el Mengyi Rolandot, aki nem akart a sajtóorgánumnak nyilatkozni. Saját mobilja viszont csak úgy lehet nála, ha vagy 22 hónap után kikerült a börtönből, vagy éppen az évente mindössze néhány napra biztosított eltávozása idején érték utol.