Orbán Viktor miniszterelnök megtakarítása 742 ezer forintról 993 ezer forintra nőtt tavaly - írta az Index, amely összeállítást közöl a politikusok vagyonnyilatkozatairól. A kormányfői családi házra felvett hitelt tovább törlesztették, a tartozás valamivel 4,8 millió forintra csökkent. Áder János államfő is közzétette vagyonnyilatkozatát, amelyből kiderül: tavaly 6 millió forinttal gazdagodott, így nagyjából 65 milliója van.

Rogán Antal

A miniszterelnök kabinetfőnöke 446 ezer forintos tavalyi takarékbetétje 691 ezerre nőtt. Visszafizette a 27 milliós bankkölcsönét. A Mobilsign Kft-től eseti jövedelmet "találmány hasznosítási díjként" 25 millió forintot kapott. Továbbra is van 18 millió 200 ezer forint tartozása egy magánszeméllyel szemben. Autója továbbra is egy Audi A3-as és bevallott ingatlanvagyona is változatlan: egy lakás a II. kerületben, egy nyaraló Balatonlellén, valamint több szakonyfalui ingatlan.

Lázár János

A Miniszterelnökség minisztere 12 millióval növelte tartozásait. Bár a 40 milliós adósságát egy magánszemélynek 32 millióra csökkentette, banki tartozása 35 millióról 55 millióra nőtt. Mádon vett közel két hektár szőlőt, illetve Hódmezővásárhelyen 8 hektár szántót. A készpénzállománya is csökkent kétmillióval. Idei vagyonbevallásában megjelent egy Land Rover Defender.

Kövér László

A fideszes házelnök tavalyi 10 milliós banki tartozása nem változott, viszont bankszámláján a tavalyi 4 millióhoz képest idén már csak 600 ezer forint szerepel. A havi bruttó jövedelme 1,7 millió forint, ezenkívül megmaradt a szigetszentmiklósi háza és a Skodája is.

Gyurcsány Ferenc

A DK-elnök 2016-ban eladta az Altus Befektetési Zrt.-t és a nettó bevétel nagy részét értékpapírokba fektette. A tulajdonában álló Altus Portfólió Kft. fizette osztalékból bruttó 228 millió forintos jövedelme származott. A politikus nem áll sokkal rosszabbul, mint korábban: jó 605 milliós megtakarítása mellett sikerült a 228 milliós osztalékot kivennie. A 60 millió körüli tartozása kicsit kevesebb mint 2 millióval csökkent. Gyurcsány ingatlanjainak száma nem változott, ugyanaz a pápai lakása és kötcsei családi háza van. Autója továbbra sincsen.

Vona Gábor

A Jobbik pártelnökéé lenne az egyik legunalmasabb vagyonnyilatkozat, ha nem dobta volna fel azzal, hogy az egyéb közlendőkbe beírja a sérelemdíjakat, amiket a kormányközeli médiától kapott, ezeket vélhetően a bíróság ítélete neki a lejárató cikkek miatt. Eszerint az Insider Media Kft.-től (ez a Pesti Srácok kiadója) 600 ezret, a Riposttól 750 ezret, a Modern Media Grouptól (ez pedig részben Habony Árpádé) 400 ezret tehetett zsebre. Egyébként továbbra is csak egy bárdudvarnoki legelője van, megtakarítását pedig 430 ezerről 500 ezer forintra növelte.

Szél Bernadett

Az LMP-s Szél Bernadettnek semmi változás nincs a vagyonában, egy budakeszi és egy pátyi házat leszámítva üres az idei nyilatkozata is. A parlamenttől ingyenes használatra kapott két zászlót farúdon, mindkettőhöz kétágú műkőtalp járt, mindez összesen bő 80 ezer forintot ér.

A fotó forrása: Pixabay