Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Elköltötte az általános kormányzati tartalékot a kormány - írta a Világgazdaság. A rendkívüli helyzetekre félretett pénzből a legérdekesebb tétel a vizes-vb-nek juttatott újabb 7,2 milliárd forint. Ezzel a rendezvény költségvetése az eredeti 25 milliárd forintos tervekhez képest immáron 97 milliárd forintnál tart - derül ki az Index számításaiból.

Az Eximbank tőkéjét 28,5 milliárd forinttal emelte meg a kormány az útfejlesztési keretből - folytatódik a Világgazdaság összegzése. A Váci Fejlesztő Központ létrehozására és a belügyi tárca igazgatási kiadásaira is jutott forrás, és kapott pénzt az Országos Széchenyi Könyvtár, illetve a Pesti Magyar Színház is. Ezzel a 100 milliárdos keret el is fogyott.

Ez azonban nem jelenti az osztogatás végét. Ha a kormány tudja tartani a hiánycélt, akkor más tartalékokat is felhasználhat. Ezek közé tartozik az Országvédelmi Alap, ahol a gazdasági napilap számításai szerint közel 50 milliárd forint várja, hogy elköltsék. Ebből a forrásból eddig 3,3 milliárd forint ment el a Sóstói Stadion fejlesztésére.