A fővárosi lakásrezsi-támogatásra idén eddig benyújtott kérelmek száma elérte a kilencezret - közölte Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes csütörtökön az MTI híradása szerint. A benyújtott kérelmek 90 százaléka érvényes, a többi esetben hiánypótlásra van szükség.

Az évi 24 ezer forintos támogatást az igénylők 65 százaléka kérte, 35 százalékuk pedig az évi 48 ezer forintos támogatást. Október elseje és november 15. között 250 millió forintnyi kérelem érkezett be.

A lakásrezsi-program folytatódik, a kérelmeket továbbra is be lehet nyújtani, a fővárosi lakásrezsi-támogatást a kerületi támogatásokkal együtt lehet igényelni

- adott tájékoztatást Kiss Ambrus.

A Fővárosi Közgyűlés augusztus végén módosította a fővárosi lakásrezsi-támogatásról szóló rendeletet, amellyel jelentősen bővítették a támogatásra való jogosultságot, valamint duplájára emelték a leginkább rászoruló budapesti háztartások számára hozzáférhető támogatás összegét.

Az új rendszerben a havi 4 ezer, évi 48 ezer forintos támogatást a rászoruló háztartások, valamint azok a nyugdíjban vagy nyugdíjszerű ellátásban részesülő budapestiek kaphatják, akik öregségi nyugdíjban vagy nyugdíjszerű ellátásban részesülnek, ellátásuk havi összege azonban alacsonyabb, mint a létminimum körül meghatározott havi 100 ezer forintos küszöbérték. Az ezt meghaladó, de havi 170 ezer forintnál alacsonyabb összegű ellátásban részesülő budapestiek havi 2 ezer forint támogatásban részesülhetnek.