Szerdán az ország nagy részén túlnyomóan derült, napos idő várható, de főként az északi tájakon napközben több lesz a gomolyfelhő, és ott elvétve zápor, az északnyugati, nyugati határnál esetleg zivatar is kialakulhat.

A Dunántúlon és az Északi-középhegység térségében megélénkül a déli, délkeleti szél. Zivatar környezetében erős vagy viharos széllökés is lehet.

A hőmérséklet délután 29 és 34 fok között alakul. Késő estére 23 és 29 fok közé hűl le a levegő. Elsőfokú figyelmeztetést a Dél-Alföld megyéire és Győr-Moson-Sopron megyére adtak ki.

Csütörtökön napos idő várható, többnyire kevés gomolyfelhővel. Csapadék nem valószínű. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 14 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 31 és 37 fok között alakul.

Több helyen lehet forróság: az OMSZ elsőfokú figyelmeztetést adott ki a hőség miatt a Dunántúl összes megyéjére, valamint Pest, Heves, Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok megyékre. A másodfokú figyelmeztetés Bács-Kiskun, Békés és Csongrád megyét érinti.

Pénteken is marad a rekkenő hőség 30-37 fokkal. A napsütés mellett délután gomolyfelhők képződnek, melyekből csak elszórtan alakul ki zápor, zivatar.

(Az OMSZ múlt hétvégi prognózisa már szintén jelezte a küszöbön álló hőhullámot.)