Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Folytatódik az amerikai és kínai cégek, techonológiai eszközök kiszorítása egymás piacáról.  Most éppen az amerikai hírközlési hatóság tiltotta meg a kínai Huawei Technologies és ZTE új távközlési berendezéseinek engedélyezését. Szerintük azok "elfogadhatatlan kockázatot" jelentenek az amerikai nemzetbiztonságra. Ez Washington legújabb lépése a kínai technológiai óriáscégek ellen, mivel attól tartanak, hogy Peking az amerikaiak elleni kémkedésre használhatja a berendezéseket – írja a Reuters.

Az amerikai szövetségi hírközlési hatóság elfogadta a távközlési berendezésekre vonatkozó végleges szabályokat. A hírközlési hatóság elnöke, Jessica Rosenworcel közölte, hogy "az új szabályok fontos részét képezik azoknak a lépéseknek, amelyek védelmet nyújtanak az amerikai embereknek a nemzetbiztonsági fenyegetésekkel szemben, ide értve a távközlést is".

A Szövetségi Kommunikációs Bizottság, az FCC (Federal Communications Commission) még 2021 júniusában közölte, hogy fontolóra veszi bizonyos kínai távközlései berendezések enegedélyezésének betiltását. Erre azt követően került sor, hogy 2021 márciusában öt kínai vállalatot neveztek meg, mint amelyek nemzetbiztonsági fenyegetést jelentenek az Egyesült Államokra nézve. Ezek a Huawei, ZTE, Hytera Communications Corp, a Hikvision és a Dahua.

A Huawei nem kívánt nyilatkozni az ügyben, a Hikvision közleményben közölte, hogy termékei nem fenyegetik az Egyesült Államok biztonságát.