A budapesti atlétikai világbajnokság atlétikai stadionjának még mindig csak a váza áll, holott másfél év múlva világversenyt kellene benne rendezni - írja a Népszava. Az ellenzék nagyon nehéz döntésekre kényszerülhet, ha áprilisban megnyerik az országgyűlési választásokat. Vaskos felár ellenében felgyorsítják a munkát, ám nagy kérdés, hogy a kivitelezést elnyert két cég, amely a jelenlegi kormánnyal ápol jó kapcsolatokat, a ZÁÉV és a Magyar Építő mennyire lesz szolgálatkész.

A másik lehetőség, hogy az új kormány és a budapesti városvezetés lemondja a világversenyt. Mindkettő csúnya politikai következményekkel járna: az előbbi nyelné a pénzt, az utóbbi miatt az új ellenzék verné az asztalt.

A napokban került a helyére a csarnok utolsó 100 tonnás, előszerelt acél szerkezeti eleme. A vázszerkezet azóta is hatalmas üres csontvázként meredezik Ferencvárosban, a Duna és a felújított HÉV pályája között. A látvány kétségkívül impozáns, csak nehéz elképzelni, hogy a jövő évi atlétikai világbajnokság idejére minden a helyére kerül: székek, mosdók, öltözők, kivetítők, elkészülnek a gyakorlópályák és rendezik a környezetet is.

A projekt több hónapos csúszására utalnak a kedvezményeket biztosító, kapkodva kiadott kormányrendeletek, és a csepeli HÉV nyolc hónappal meghosszabbított korábbi vágányzára is.