A támogatási program 2022 márciusától kezdve három ütemben lett meghirdetve, az érintett vállalkozások március-szeptember hónapokra vonatkozóan részesülhettek forgalomarányos, vissza nem térítendő támogatásban, amelynek mértéke literenként 20 forintot tett ki.

  • Az ellátásbiztonságot garantáló program utolsó, július, augusztus és szeptember hónapokat érintő ütemében 467 vállalkozás számára 6,24 milliárd forintot biztosít a Kormány. E támogatások kifizetése a napokban megkezdődött.
  • A teljes, 7 hónapot felölelő időszakban összességében 554 vállalkozás részesülhetett mintegy 17,15 milliárd forintnyi támogatásban.
  • Ezáltal a kormányzati támogatás 934 darab kisbenzinkút folyamatos, zavartalan működéséhez, valamint az itt dolgozók munkahelyének megőrzéséhez járult hozzá.
Úgy gondolom, hogy a benzinárstop kivezetésével a kormány a szakadék széléről rántotta el a kormányt, az utolsó pillanatban, még mielőtt az ország teljesen bedőlt volna

– mondta el Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke a napi.hu-nak reagálva arra, hogy december 6-án este véget ért a közel egy éven át uralkodó hatósági áras benzin hazai korszaka. Egri Gábor hozzátette: a benzinárstop kivéreztetett, tönkretett családi tulajdonú benzinkutakat eredményezett országszerte, úgyhogy valószínűleg lesz miről a közeljövőben beszélgetnünk a MOL vezetőségével. A Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke lát arra esélyt, hogy januárra, legkésőbb februárra normalizálódnak az állapotok a hazai benzinkutakon.