Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
Huszadik alkalommal rendezik meg a Bécs-Pozsony-Budapest szupermaraton október 19. és 23. között - jelentette be Nagy Sándor, a szervezőbizottság elnöke. Az összesen 320 kilométeres futáson 13-15 ország mintegy ezer versenyzője vesz majd részt, köztük olimpiai-, világ- és Európa-bajnok kajak-kenusok és öttusázók. A verseny az október 23-i nemzeti ünnepen a budapesti városligetben ér majd véget.

Nehézséget okoz, hogy a Samsung kelet-európai részlege - mint korábbi főtámogató -  teljesen leállt a szponzorálással, a nehéz gazdasági helyzet következtében a koreai vezetés nem engedélyezte a támogatást - mondta a Napinak Nagy Sándor.

A következő évre már megvan a szervezők elképzelése az új főszponzorról, de idén még ennek hiányában működik a rendezvény. A verseny teljes költsége mintegy 150 millió forintot tesz ki, a főszponzor kiesése pedig több tízmillió forintos hiányt jelent. Nagy szerint emiatt némileg csökkent a díjazásokra fordítható összeg, az ellátással, szállással kapcsolatban azonban a tavalyi színvonalat igyekeznek tartani. Az állami támogatás a teljes költségvetésnek csak néhány százalékát teszi ki, de tavalyhoz képest közel a felére csökkent ez is. A minisztérium részéről ennél sokkal fontosabb az erkölcsi támogatás - tette hozzá Nagy Sándor.