Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Ebben nincsenek benne az interneten kapható, sokszor bizonytalan eredetű és hatású áruk, amelyek forgalma elérheti, de akár meg is haladhatja a legális értékesítés összegét - írja az MTI.

A gyógyszertárak adatai szerint évente tíz százalékkal nő a piac, ami jellemzően nem az árak emelkedésének, hanem a fogyasztás tényleges bővülésének tudható be - mondta Bérci István, a Magyarországi Étrendkiegészítő-gyártók és -forgalmazók Egyesületének (Mékisz) elnöke.

A legtöbben multivitaminokat, C-vitamin-készítményeket, magnézium- és kalciumtartalmú szereket, illetve ízületi porcregeneráló termékeket vásárolnak.

Az átlagvásárló negyven-ötven év közötti, középosztálybeli nő, aki a szüleinek, a gyerekeinek és a férjének is vásárol étrend-kiegészítőket, a vásárlók köre folyamatosan bővül. (Hiány van a fontos gyógyszerből - Mi lesz a magyar betegekkel?)

Bérci István szerint a gyógyszertárban kapható áruk minden esetben biztonságosak és a minőségük is jó. A világhálón kapható áruk esetében korántsem ilyen pozitív a kép.